web analytics

Duurzaam genieten, kan dat? Ontdek het tijdens No Impact Week!

DEN HAAG – 10 t/m 17 maart is het No Impact Week. No Impact week, geïnspireerd op de duurzame lifestyle van Colin Beavan, is een leuke en uitdagende manier om kennis te maken met duurzame gewoontes. Door mee te doen met de No Impact Week kan je ervaren welke duurzame gewoontes bij je passen op een laagdrempelige en vooral leuke manier. Vele Nederlanders & Vlamingen gaan tijdens de No Impact Week, een week lang groen(er) leven.

no_impact

No Impact Week is geïnspireerd op ‘No Impact Man’ Colin Beavan. Colin leefde met zijn vrouw en dochter een jaar lang No Impact. Zij probeerden de duurzame lifestyle uit in fases: van het verminderen van afval en het eten van lokaal voedsel tot het verminderen van CO2-uitstoot door te fietsen of de trap te pakken.

Dit duurzame lifestyle experiment had een positief effect op de levenskwaliteit van Colin en zijn gezin en er kwamen een boek, een film en vele No Impact Weken in de Verenigde Staten uit voort. No Impact is inmiddels een internationaal fenomeen en dit jaar wordt de 3e Nederlandstalige No Impact Week georganiseerd door IVN – Instituut voor Natuureducatie & Duurzaamheid.

‘Het draait niet om perfectie, het gaat om het leerproces’ volgens Beavan. Dat betekent dat je tijdens deze week zelf kan ontdekken welke duurzame gewoontes wel en niet bij je passen. Tijdens No Impact Week koop je zo min mogelijk nieuwe dingen, produceer je weinig afval en je probeert zo min mogelijk energie & water te gebruiken. Je eet zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatst je zoveel mogelijk op eigen kracht (trap i.p.v. lift, fietsen, wandelen). De kleine impact die je dan nog wel hebt op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de samenleving, waarbij No Impact Man de nadruk legt op het belang van gemeenschap!

Je kan zelf meedoen of samen met je kinderen, je vrienden, je team op het werk of studentenhuis. Meld je aan op www.noimpactweek.nl en ontvang een handleiding waarin je stap voor stap per dag wordt meegenomen naar een steeds duurzamere levensstijl. Het begint met een dag geen nieuwe dingen kopen (naast voedsel) en eindigt met de uitdaging van elektriciteit. Hoeveel elektriciteit heb je echt nodig op een dag? De handleiding staat vol met tips en dit jaar is er ook de FUN Flyer voor de levensgenieters onder ons!

Reacties niet mogelijk.