web analytics

Home

SAMEN NAAR EEN DUURZAME EN VEERKRACHTIGE GEMEENSCHAP

Beste bezoeker,

Van harte welkom op de website van Parksjtad in Transitie. Het verheugt ons zeer dat je hier bent, want dat betekent waarschijnlijk dat je iets wil doen aan deze op hol geslagen wereld en dat maakt ons bondgenoten.

Samen een duurzame streek creëren

Parksjtad in Transitie is een open platform dat met hulp van gewone mensen met eigen inzicht, eigen wijsheid en eigen ervaringen een duurzame streek voor elkaar wil krijgen. We moeten niet wachten op toestemming van de overheid of van wereldleiders, we moeten het ZELF doen met elkaar. Laten we elkaar opzoeken en gelegenheden in de wijken creëren zodat we elkaar kunnen inspireren. We moeten weer de verbinding met elkaar aangaan om oplossingen met elkaar te bedenken. Dat hoeven geen grote oplossingen te zijn maar kleine oplossingen in je eigen streek, in je stad, in je wijk en in je huis: het kan overal. Dat is waar transitie steden en dorpen voor staat. Parksjtad in Transitie daagt je uit om mee te denken en mee te doen. Om samen te werken aan het sociaal proces om niet in 2030, maar nu al aanzienlijke verbeteringen aan te brengen hier in Parkstad. We staan voor een duurzame veerkrachtige streek die zin heeft in de toekomst. De toekomst van de burger, de toekomst van ons allemaal.

Over de website Deze site is een blog. Dit wil zeggen dat er regelmatig nieuwe berichten worden geplaatst. De berichten maken deel uit van een of meer van de volgende categorieën: actueel nieuws, boeken, column, evenementen, ideeënbus, kunst, LETS, media, overige, permacultuur, sponsoren en wetenschap. In de linker kolom kun je interne links vinden terwijl in de rechter kolom de externe links staan. Verder kun je navigeren met de menubalk bovenaan. Hier vind je onder andere actuele informatie over Parksjtad in Transitie maar ook achtergrond-materiaal zoals onze online video-collectie. Aangezien onze kerngroep uit een beperkt aantal mensen bestaat en gezien de hoeveelheid werk die het opzetten en onderhouden van deze website met zich meebrengt zullen er hier en daar nog een aantal zaken ontbreken of bijgeschaafd moeten worden. Je kunt ons helpen door feedback te geven via de pagina contact. We hopen dat deze website een bron van waardevolle informatie zal zijn, voor jou en voor ons allemaal, betrokkenen en inwoners van de regio Parkstad.initiatiefgroep lede post-it