web analytics

Hart-en-Ziel film ‘Een nieuw verhaal voor de Aarde’

Documentaire over mens, natuur en de verbinding

Ondanks onze enorme technologische mogelijkheden en wetenschappelijke kennis slaagt de mens er niet in de milieu- en klimaatcrisis écht op te lossen. Hoe komt dat? Die vraag vormt het startpunt voor de ‘Hart en Ziel’ filmdocumentaire ‘Een nieuw verhaal voor de aarde’. Veertig vrijwilligers uit o.a. TT Boxtel en TT Tilburg hebben samen met David Andreae vorig jaar aan de documentaire gemaakt. De basis is het gedachtegoed van cultuurhistoricus Thomas Berry (VS, 1914-2009). Zijn centrale stelling is dat de mens al eeuwenlang geen eenheid meer vormt met de Aarde.

Thomas Berry stelde dat religie, filosofie en wetenschap over het algemeen weinig zorg tonen voor de natuur. Daarom is er een nieuw verhaal voor de Aarde nodig, waarin de rol van de mens in een breder perspectief geplaatst wordt als medeverantwoordelijk voor de evolutie. De documentaire maakt een reis langs nieuwe inzichten uit de filosofie, de wetenschap en de spirituele tradities.

Regisseur David Andreae: “Vooral in de afgelopen 200 jaar is de Aarde door de industrialisatie flink beschadigd. Wat zijn daarvan de achterliggende oorzaken en welke denkbeelden kunnen ons helpen om te komen tot verandering, vooral met het oog op onze kleinkinderen? Daar wilde ik een inspirerend antwoord op zoeken en dat is uiteindelijk deze film geworden”.

De documentaire bevat interviews, animaties, natuuropnamen, poëzie en dans. Ze werd enthousiast ontvangen in Boxtel tijdens drie voorstellingen in november 2012 en is vertoond op Omroep Dommelland.

Bestellen: Stuur een email naar davidan@kpnmail.nl met naam en adres. Maak het bedrag over naar D. Andreae, Boxtel, Triodos bank, rekening 2023 9497 42 (IBAN: NL60 TRIO 2023 9497 42)

Dvd 2013, Nederlandstalig, 53 minuten, formaat 16:9
Prijs €9,00; €1,50 verzendkosten (gratis bezorgd binnen de gemeente Boxtel)

Lees verder >> Documentaire ‘Een nieuw verhaal voor de Aarde’ van David Andreae…

Reacties niet mogelijk.