web analytics

Meedoen

Wat voor beeld heb jij bij Parkstad in 2030? Hoe leven we dan? Wat betekent de stijgende olieprijs voor onze streek? Zijn we wel bestand tegen stijgingen in de olieprijs of andere gevaren zoals hyperinflatie? We zien de ene na de andere crisis op ons afkomen maar dat betekent niet dat we gaan doemdenken, integendeel.

We krijgen nu de kans om een heleboel problemen in een keer op te lossen door duurzamer te gaan leven. Wij willen samen met jou op een positieve manier aan toekomst van Parkstad werken. Houdt de toekomst van onze streek je bezig en wil je daar op een leuke manier iets aan doen? Sluit je dan bij ons aan. Iedereen is welkom want Parksjtad in Transitie is van ons allemaal. En nu rest de vraag: Wat kun je dan precies doen bij Parksjtad in Transitie?

Activiteiten en werkgroepen

Ten eerste kun je deelnemen aan onze activiteiten. We hebben allerlei activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een excursie eetbare en geneeskrachtig planten, naar een biologisch tuin en presentaties van organisaties zoals Wheels4All. Verder hebben we filmavonden georganiseerd, waar verschillende documentaires werden vertoond. Er zijn Repair Café ochtenden in de regio georganiseerd evenals cursussen natuurlijk moestuinieren.

Ook dit jaar staan er allerlei activiteiten gepland. Zo kun je zelf aan de slag met permacultuur in de Dobbeltuin of andere tuinen in Zuid-Limburg. Je kan mee helpen met repareren tijdens de Repair Café ochtenden en en is nog veel meer te doen. Met jouw hulp kunnen we in Parkstad allerlei leuke projecten opzetten die werkelijk een positieve verandering te weeg brengen. Er zijn legio dingen te bedenken voor het verbeteren van onze economische, ecologische en sociale veerkracht.

Daarnaast kunnen onze werkgroepen altijd versterking gebruiken en kunnen nieuwe werkgroepen gevormd worden.

Help mee

We hebben jouw hulp nodig voor het organiseren van activiteiten en werkgroepen. Maar ook voor het maken en verspreiden van materialen zoals folders bijvoorbeeld. Ook zoeken we regelmatig mensen om onze stand met informatie- en spel- materialen te bemensen. Deze informatiestand staat zo’n 6 tot 9 keer per jaar op festivals, manifestaties en andere bijeenkomsten.
Ben je een goede spreker? Help dan mee met onze presentaties of houd  een voordracht over een onderwerp dat jou aan het hart ligt. Vind je het leuk om te schrijven? Schrijf dan een artikeltje voor onze website of maak een filmpje, een lied, een tekening of een schilderij. Kortom: we kunnen ieders talent, kennis en vaardigheden gebruiken. Dus als je een leuk idee hebt, you can make it happen…

Jongeren

Ook als jong volwassene kom je aan je trekken bij Parksjtad in Transitie. Het is aan jou. Organiseer samen een guerilla gardening actie, een feest, een open podium, een modeshow, of maak je eigen mobiele soundsystem. Pimp je stad!

Ouderen

Als senior word je tegenwoordig gewoon aan de kant gezet, ver weg van alles. Bij Parksjtad in Transitie vinden we de ouderen juist heel erg waardevol. Dat zijn de mensen die de streek het beste kennen, ze hebben veel levenservaring en kennis die we broodnodig hebben. We moeten de verhalen van onze ouderen koesteren en ze doorgeven. Als oudere ben je meer dan welkom bij ons.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.