web analytics

Kruidige lentenieuwsbrief

De lente begint al door de koude heen te kriebelen en naast de sneeuwklokjes heb ik al brandnetel, speenkruid, fluitekruid en krokussen gespot… Tijd dus om uit de winterslaap te komen en weer te gaan wandelen en koken!

Oergroentendiners:
Vanaf eind maart is er weer iedere laatste vrijdag van de maand een oergroentendiner. Laat je culinair verwennen met al het lekkers uit tuin en natuur. Meld je aan, alleen of met een groep(je) en laat je verrassen. 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni. Van 18.30-21.30u, €28 p.p. Aanmelden kan tot 1 week ervoor.

Lezing GVA
Op 18 maart ben ik te gast in Villa Eikhold als spreker bij de Gezond Verstand Avonden. Thema van de lezing is Oergroenten! En of deze gezonder zijn dan andere groenterassen. Marijke Schroten organiseert deze avond. Meer bijzonderheden en info via www.gezondverstandavonden.nl of 06 404 068 31.

Voorjaarswandeling
Op zaterdag 11 april mag je mee gaan wandelen om wilde kruiden te plukken en daarna samen een lunch mee te bereiden en samen op te peuzelen. Een voorjaars-smulwandeling dus, nu is de tijd!

Wil je meedoen geef je a.u.b. vóór vrijdag 4 april op zodat ik weet of het door kan gaan (minimaal 6 personen) en jullie dit kan berichten. Er groeit en bloeit nu al zoveel dat in de natuur de lente al op haar hoogtepunt is. We zullen met name ingaan op eetbare (on)kruiden, brandnetels en eetbare bloemen. Kosten: €16pp inclusief versnaperingen en lunch. We verzamelen om 10.00uur en vertrekken om 10.30u. Eindtijd zal ongeveer 13.30u zijn.

Interessepeiling “Maanwerk”:
Vaker bereikt mij de vraag of ik nog maanwandelingen geef of die bijzondere dagen op het jaarwiel (zoals de equinoxen) nog vier… Graag wil ik dit weer oppakken met een aantal mensen en hier een groep van maken om samen dingen te organiseren. Heb je interesse of ideeën; stuur me een mailtje!

Fijne lente gewenst voor iedereen

Kruidige groetjes,

Bianca Kruitz
Kruisstraat 15
6137 SX Sittard
06 340 262 99

biancakruitz.nl
Mail: info@heyokah.com
facebook: biancakruitz

Reacties niet mogelijk.