web analytics

Nieuwsbrief lente 2017 meesterherboriste Bianca Kruitz

Bianca Kruitz uit Sittard geven wij graag een podium. 

Kleine veldkers aan het snoepen…

Geurende bloesems, bomen die weer blad krijgen, het kleurenpalet wordt weer flink uitgebreid buiten en het zonnetje maakt dat we allemaal weer uit onze winterschulp kruipen. Tijd voor je voorjaarsreiniging zowel uit- als inwendig! Deze lente zijn er veel activiteiten met een voorjaarswandeling, workshops,  oergroentendiners,  een Fair Trade Coffeebreak, leuks in de geheime kloostertuin Agnetenberg (zie bij events  onderaan) en natuurlijk weer zaai- en pootgoed…

Voorjaarswandeling   zaterdag  15 april 10 uur
Nu is de tijd om verse groene plantjes als paardenbloem, daslook, fluitekruid, boerenwormkruid, brandnetel, kleefkruid, pinksterbloem  en nog veel meer eetbaars uit de natuur tot je te nemen.
De plantjes  zitten  nu nog boordevol goeie en reinigende stoffen om jezelf een boost te geven en slakken kwijt te raken.
We vertrekken  15 april vanaf de Kruisstraat (parkeren schuin in het grind aub) om 10 uur en lopen langs alle vers eetbaar  bermgroen. Uiteraard leg ik uit waar het goed voor is en ook waar je absoluut vanaf moet blijven. Bij terugkomst eten we samen verse brandnetelsoep met boerenwormkruidpannenkoekjes en zuurdesembrood met diverse verse pesto’s van o.a. daslook.  Eindtijd is ongeveer 13 uur en kosten zijn €15 pp. Opgeven graag met een email naar info(at)biancakruitz.nl . Nb tevens hoor je hoe je paardebloemensiroop kunt maken en mag je proeven!

Informatie-avond kruidencursus  donderdagavond 13 april 19.30u
Graag start ik weer met een nieuwe basis kruidencursus. De lente is ideaal als startpunt. Het idee is 1 x per maand een avond en gaandeweg door de seizoenen duurt de cursus een jaar lang. Je doet basiskennis op van kruiden en maakt opdrachten. Tijdens de informatie-avond kunnen we samen bekijken wanneer, hoe en wat we gaan doen. Laat je even weten of je komt? Als je wel interesse hebt maar deze avond niet kunt, geef dat even aan, dan informeer ik je via de mail.
NB voorlopige datum van een intensief kruidenweekend in de Eifel is  8 tot en met 11 juni (= de basiscursus gecomprimeerd)

Fair Trade Celebration Coffeebreak  12 mei
Goed nieuws! Elk jaar kopen we met zijn allen meer Fairtrade producten zoals bananen, koffie en chocolade. Hierdoor kunnen steeds meer hardwerkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan een beter bestaan. Zeker nu Sittard-Geleen haar titel heeft geprolongeerd als Fair Trade gemeente zijn jullie welkom in de Fairtrade week 6-14 mei 2017: Celebrate Fairtrade voor een feestje in mijn Fair Trade B&B. We zullen  een Fair Trade kopje koffie of thee drinken met een Fair Trade versnapering. Geheel kostenloos  ben je welkom op 12 mei vanaf 10 uur op de veranda in de tuin!

Likeurenworkshop vrijdag 19 mei van 20-22u
Altijd al willen weten hoe je je eigen likeurtjes kunt maken? Op veler verzoek de workshop likeuren en kruidenbitters maken op vrijdag  19 mei van 20-22u. Kosten voor deelname, inclusief uitgebreid receptenboekje €20. Aanmelden via info@biancakruitz.nl.

Oergroentendiners laatste vrijdag vd maand
Asperges, voorjaarskruiden, eetbare bloemen… Elke keer anders, andere groenten, mensen en ervaringen. Iedere laatste vrijdag van de maand is er een regulier diner maar als je een groep van minimaal 6 personen bij elkaar krijgt dan kunnen we een aparte datum plannen. Grijp je kans op 28 april, 26 mei of het midzomerdiner op 23 juni (30 juni vervalt!).  Aanmelden kan met een telefoontje of email. Vol is vol. Prijs blijft €28 pp incl drankjes…   Kom het beleven. Op Facebook staan diverse voorbeelden van lekkere foto’s van gerechten voor een impressie.

Workshop smudgen en smudgestick maken
Wil je jezelf, je huis of ruimtes ontdoen van negatieve energie? Een oude sjamanistische manier is om dit te doen dmv rook. De rook van brandende salie is de meest zuiverende die er is. Je leert hoe je met intentie kunt werken om te reinigen en praktisch hoe je een smudgestick maakt.
Vrijdag 2 juni om 19.30u start de workshop. Inclusief materialen voor stick en handout: €15

Vlierbloesem-St.Jansdag  3 juni van 10-14 uur
Deze kruidige dag gaan we aan de slag met vlierbloesem en St.Janskruid. Breng een jampot mee om je St.Jansolie te kunnen maken. Na deze dag weet je alles over hoe je bereidingen met vlier en johanneskruid kunt maken. Inclusief een kruidige lunch en reader kost deelname € 32.

Biosensorcursus van 10-16.30u
Wil je meer weten over de energie van je eten of hoe je je energie kunt meten of opschonen? Lees dan verder. Don en Liane heb ik ontmoet als speciale gasten en zij lieten mij ’s ochtends kennis maken met de biosensor. Het was een hele mooie ervaring  waar ik zeker meer van wil ervaren. Dit wil ik jullie ook laten ervaren en daarom een “ouderwetse” of eigenlijk nieuwerwetse 😉 cursus om met deze energie te leren werken. Het werkt tegen allergieën, energiehaken etc. In op te vragen cursusuitleg vind je meer informatie. De cursus vindt plaats in de lodge. Het gaat om de cursus kennismaken met de biosensor. Graag interesse aangeven via info(at)biancakruitz.nl, dan mail ik je nieuwe data door.

Huisgemaakte producten
Heel veel zaden en plantjes Yacon verkrijgbaar!  Vijgenjam, vlierbloesemsiroop, vlierbessenhoestdrank, mirabellenjam, Reine claude-jam, weerstandverhogende vlierbessenjam, bramenjam, verse eieren van blije knuffelkippen, smudgesticks, kruidenzout; zomaar een greep uit de veelal biologische producten van Heyokah. Informeer gerust.

Uitgaves
Als meesterherboriste heb ik een aantal uitgaves geschreven, praktische boekjes over onderwerpen waarover ik ook lezingen en workshops geef. De onderwerpen zijn: Natuurlijk ontgiften, Culinaire bloemen, Alles over mosterd, de Veelzijdige Vlier, Natuurlijke remedies bij Winterkwalen en Likeuren & Kruidenbitters. Deze laatste uitgave heeft een upgrade gekregen en kent nu nog meer recepten en tips voor het zelf maken van likeur en bittertjes van alle moois uit de natuur. Hij bevat meer dan 65 recepten om meteen te beginnen. Het boekje kost €7,50. De andere boekjes €6.

Leuke events, markten & festivals
17 april: paaseieren zoeken in de geheime kloostertuin Agnetenberg. Vanaf 12 uur.
6 mei: om 12, 13 en 14 uur een kort plukwandelingetje in de geheime Agnetentuin om eetbare plantjes en bloemen te verzamelen voor een smosje (kruidig smeersel voor op brood).
4 juni: PARC Creatief. Kickensweg. Van 10-17 uur. Zie Facebook voor meer info!
18 juni: Geheime Tuinen Festival, markt Sittard
16 juli: PULP festival, voormalig ziekenhuisterrein

Wil je je opgeven voor een van de activiteiten of heb je interesse in producten, stuur me dan gewoon een mail via info(at)biancakruitz.nl of biebianca(at)ziggo.nl

Activiteiten vinden (tenzij anders vermeld) plaats op Kruisstraat 15.
Je mag me ook bellen op 0634026299.
Je bent welkom om me een vriendschapsverzoek sturen via Facebook (Bianca Kruitz).
en ik zou het leuk vinden als je mijn aparte FB pagina B&B bie Bianca liked.

Met een grote hartige lenteknuffel voor jou, in licht en liefde!

Een hele fijne lente gewenst voor jullie allemaal.

Bianca Kruitz, meesterherborist
Kruisstraat 15, 6137 SX Sittard
www.biancakruitz.nl
0634026299

Reacties niet mogelijk.