web analytics

Programma details Samen EigenWijzer – TT Treffen – 28 februari / 1 maart

Samen Eigenwijzer logo kl

Transition Towns Nederland wil dit weekend samen met jullie  onderzoeken hoe we de transitiebeweging in Nederland krachtiger kunnen maken. Jullie zijn van harte welkom!

We starten op zaterdag om 9.00 uur met enkele miniworkshops. Vanaf 10.00 uur vertaald TheaterWise verhalen van transitie-initiatieven. Vervolgens zal Lynn van Leerzem (Den Haag in Transitie)  samen met de aanwezigen de Transitiebeweging in kaart brengen. Tijdens de lunch kunnen we genieten van muziek van Sprank een akoestisch trio op accordeon, klarinet en ‘basteil’ en het IJsbrekerspel door Lekkuh Nassuh en Mark van Duijn.

Direct na de lunch zal Herman Verhagen ons inspireren aan de hand van voorbeelden van hoe kleine bewegingen groot zijn geworden en of je op basis daarvan “regels voor succes” kan formuleren. Vervolgens zullen we middels een World Café een visie voor Nederland in 2020 neerleggen. Na een plenaire afsluiting met visual recording door Christina Boldero zoeken we een aantal deelnemers die samen in een manifest willen vastleggen wat de aanwezigen transitie initiatieven bindt.

Na een borrel gaan we aan tafel en storten we ons vanaf 20.00 uur in het feestgedruis met meerdere bands en dj’s.

Op zondag starten we om 10.00 uur met de registratie en de miniworkshops. Na een recap van het programma van zaterdag en presentatie van het Manifest start de eerste ronde Open Space waarin we samen gaan kijken hoe we de zichtbaarheid en slagkracht naar externe organisaties kunnen vergroten. In een tweede ronde staat de vraag ‘leren van elkaar, interne organisatie verbeteren’ centraal.

Gedurende de zaterdag en zondag zijn er diverse workshops. Zelf ook een workshop verzorgen, neem even contact op met de organisatie, zodat we kunnen kijken of er nog plaats is.

  • Willemijn de Groot en Jan Henk willen zaterdagochtend graag iets vertellen over de wereldreis die zij langs transitie initiatieven gaan maken.
  • Jan van Arkel is zaterdags aanwezig met boeken van Uitgeverij Van Arkel.
  • Gerben Nab verzorgt samen met Inge Kuiper en Catharina de Bruin op zondag een presentatie over Stro en “Een @nder soort Geld”.
  • Rutger Henneman, initiatiefnemer van drie urban-gardening projecten in Rotterdam verzorgt op zondag een lezing over stadslandbouw en zingeving.
  • Ruimte maken in je leven én in je portemonnee! Een interactieve workshop over bewuster, groener en gezonder leven. Aan de hand van een aantal voedingsproducten vergelijken we suikergehalte en duurzaamheid. Met aandacht voor de ethiek van eerlijk delen, zorgen voor elkaar en zorgen voor de Aarde. Door Peter Loomans, Eveline Reijenga en Catharina de Bruin ervaren transitietrainers, verbonden aan Transition Towns Nederland. www.transitienaarveerkracht.nl
  • Een van de vragen voor de Open Space op zondag is Het betrekken van jongeren bij de Transitie en zal worden begeleidt door Mara.
  • Maxim Amosov van De Ceuvel vertelt op zondag meer over dit Amsterdamse project.
  • En nog veel meer. 

Er is weer een slaaprooster, een meerijrooster en we hebben zelfs kinderopvang (mail hiervoor voorinfo@transitiestadeindhoven.nl). Meldt je aan met deze link. Tot volgende week?

Kerngroep Transition Towns Nederland en Den Haag in Transitie

Reacties niet mogelijk.