web analytics

TT Treffen in Wageningen op 26 & 27 jan. 2013: inschrijving geopend!

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 zal in Wageningen het 3e Transition Town Treffen plaats vinden: de jaarlijkse ontmoeting van medewerkers aan de transitiebeweging in Nederland. Iedereen die betrokken is bij transitiegroepen in Nederland is van harte welkom en uitgenodigd om transitiegenoten uit het hele land te ontmoeten, ervaringen te delen, te genieten, te herkennen, te leren en te inspireren. Transition Towns de Vallei ontvangt iedereen graag in wijkcentrum de Pomhorst, pal naast de eetbare bostuin Pomona.

Bostuin Pomona

Als je je wilt inschrijven, klik dan hier voor het inschrijfformulier.

Pomoda
De wijk Pomona is gebouwd op de plek waar ooit één van de grootste fruitboomkwekerijen van Wageningen stond. Fruitbomen passen dus historisch gezien bij deze wijk. Een buurtwerkgroep met daarin o.a. Transition Town Vallei heeft in de winter van 2010/2011 het ontwerp voor Pomona gemaakt. De tuin is voor iedereen toegankelijk. Het onderhoud vindt plaats door buurtbewoners en de werkgroep.

Veel zal deze maanden nog verder georganiseerd worden, dus hou deze site in de gaten. Ook de informatie op deze pagina kan dus nog veranderen. Datum en plaats staan echter vast, dus als je wilt komen, hou de dagen dan alvast vrij in je agenda:

Locatie: Wijkcentrum de Pomhorst, Pomona 562 & Bostuin Pomona, Wageningen
Datum: zaterdag 26 jan van 10.00 – 22.00 en zondag 27 januari van 10.00 – 13.00

Het programma

Zaterdag 26 januari

 • 10.00 – 13.00 Opening en daarna evalueren we met de aanwezigen de groei en bloei van TT in Nederland het afgelopen jaar: de initiatieven, waar liggen kansen, waar kunnen we ons beter positioneren, hoe kunnen we ons werk verbeteren. Twee onderzoeken naar TT Nederland zullen hierbij als achtergrond dienen.
  Peter Polder lanceert de Transition Towns donateurscampagne en legt uit hoe jou lokale Transitie initiatief daarvan kan profiteren en aan mee kan helpen.
 • 13.00 – 14.00 Lunch wordt u aangeboden door de organisatie
 • 14.00 – 15.30 Middagprogramma met workshops
 • 15.30 – 17.00 Open Space: Hoe kunnen we de transitie beweging versterken
 • 18.00 – 22.00 Diner en feestprogramma met optredens, dans en muziek

Er komen mogelijkheden om in Wageningen te blijven slapen

Entree: € 10,– incl. lunch voor het zaterdagprogramma. Het diner wordt gevormd door wat de aanwezigen meebrengen. Mocht u zich ter plekke inschrijven als donateur, dan hoeft u geen entree te betalen. Meer informatie hierover ter plekke.

Zondagochtend 27 januari

 • 09.00 – 10.00 Ontbijt op de Pomhorst
 • 10.00 – 12.00 Lokaal voedsel, lokale energie en Hart & Ziel zijn drie kernthema’s binnen het werk van veel Transitie initiatieven. Wij zijn benieuwd wat jullie ervaringen daar mee zijn, hoe we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen:
  • Lokaal voedsel: Hoe zet je een buurtmoestuin, een voedselcoöperatie of andere groepen rond lokaal voedsel op?
  • Lokale energie: Op welke manieren kun je duurzame energie groepen- of coöperaties opzetten? Hoe profileren wij ons in samenwerkingsverbanden?
  • Hart & Ziel: Wat is Transition to Resilience en hoe zou dat vrijwilligers in Transition Towns kunnen helpen?
 • 12.00 – 13.00 Vergadering landelijke kerngroep

Entree: € 5,–

Eerdere Treffen:
Het 1e en het 2e landelijk TT Treffen.

Reacties niet mogelijk.