web analytics

Tuinevenement bij Slot Schaesberg

Aanstaande zondag, 30 juni 2019, vindt er een tuinevenement plaats bij Slot Schaesberg.

Deze dag zal volledig in het teken staan van ‘Het Hof van Schaesberg’: de prachtig aangelegde kasteeltuin met gewassen die in de 16e en 17e eeuw in de keuken gebruikt werden. Van vergeten groenten tot medicinale planten uit de oudheid. Er wordt uitleg gegeven over de historische tuin en er is een speciaal tuinteam aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Naast deze ontdekkingstocht door ‘Het Hof van Schaesberg’ is er zondag nog veel meer te beleven. Er zullen verschillende historische activiteiten worden georganiseerd om deze feestelijke dag compleet te maken. Zo zullen er diverse muzikale optredens zijn, er zijn glas-in-lood werken te vinden en er is een verkooppunt van historische kruidenthee.

Mocht u interesse hebben in uitleg over het gehele project van Slot Schaesberg, kunt u terecht bij onze rondleiders. Zij nemen u mee naar de geschiedenis van het Slot, laten de voortgang van de kinderboerderij zien en tonen u alle overige bouwprojecten waar momenteel hard aan wordt gewerkt.

Uiteraard kunt u naast alle activiteiten ook even heerlijk tot rust komen in onze Brasserie Hoeve 1650. Geniet van alle heerlijkheden op onze vernieuwde menukaart of probeer een echte historische maaltijd, kropslasoep uit eigen tuin. Op ouderwetse manier gebonden met melk en griesmeel en speciaal voor deze dag bereid.

De historische tuin staat jaarlijks in de maand juni in volle bloei. Kortom, hét perfecte moment om onze tuin te bezoeken en te ontdekken wat voor moois er
allemaal te vinden is !

Alle activiteiten zullen plaatsvinden tussen 10:00 en 17:00 uur op het terrein van Slot Schaesberg.

Entreeprijzen zijn te vinden op https://www.slotschaesberg.nl/entreeprijzen-2019.

Meer informatie: www.SlotSchaesberg.nl

Reacties niet mogelijk.