web analytics

Warmetruiendag is jarig en viert feest

warmetruiHet aftellen is begonnen … Dit jaar vieren we op 5 februari alweer de tiende verjaardag van Warmetruiendag: de dag waarop we een warme trui aantrekken en de verwarming minimaal één graad lager zetten. De afgelopen jaren zijn heel veel mensen in beweging gezet. Er kwamen internationale inhakers voorbij, bekende Nederlanders in warme truien en zelfs Oma Duck breide mee. Al ruim 82.000 mensen doen dit jaar mee. U ook?

Warme truiendag is een initiatief van:
NieuwLOGOKlimaatverbond enGreenchoice_new_logo_JPEG

Sinds 2012 zetten al 703.409 mensen de verwarming lager. Op Warmetruiendag gaan we samen energieverspilling te lijf: door energie te besparen en onze successen te delen. Doe ook mee aan de nationale energiebesparingsactie van Klimaatverbond Nederland & Greenchoice!
Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!

Filmpjes

Speciaal voor de Warmetruiendag zijn er vier informatieve filmpjes gemaakt over Warmetruienman en CO2-man: wie wint de klimaatstrijd?

Met de filmpjes wordt onder andere duidelijk waarom meedoen met Warmetruiendag zo belangrijk (en leuk!) is en wat CO2 precies inhoudt. Leuk om te delen via social media, te gebruiken voor de interne bedrijfscommunicatie over deelname aan Warmetruiendag of om te laten zien aan leerlingen in de klas.

Ieder filmpje heeft zijn eigen onderwerp, dus kies het filmpje uit die het beste bij jou past!

1. Waarom meedoen aan de Warmetruiendag?

2. Heeft het zin om thuis je verwarming lager te zetten?

3. Wat is CO2 eigenlijk?

4. Doe mee aan de Warmetruiendag op 5 februari 2016!

Reacties niet mogelijk.