web analytics

Dutch Earth Week 2017

De Dutch Earth Week is een nieuw, jaarlijks initiatief van de Provincie Limburg dat aandacht vraagt voor meer duurzaamheid en iedereen uitnodigt mee te doen.

Van 10 tot en met 14 oktober 2017 is de eerste editie van deze week vol activiteiten, acties en ontmoetingen. Het thema van dit jaar is No Waste.

Eerste editie Dutch Earth Week

Met de Dutch Earth Week zet Limburg duurzaamheid in het zonnetje. Deze week is een podium voor bestaande initiatieven én nodigt iedereen uit om mee te doen. Voor de eerste editie is No Waste gekozen als thema want verspillen is zonde, duur, vervuilend en saai en dat kan anders.

Op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, is de Aftrap van de Dutch Earth Week (DEW) met onder meer een inspirerende toespraak van oud-politicus en kinderboeken-schrijver Jan Terlouw, die de staat van onze samenleving als geen ander weet te verwoorden.

Programma

De dagen erna zijn uiteenlopende activiteiten en acties. Zo is er in samenwerking met Fashion-Clash de Fashion Makes Sense Award, bezoeken No Food Waste teams Limburgse bedrijven, en zijn er open dagen bij bedrijven, een DEW pubquiz en workshops design denken voor kinderen.

Ook introduceert de Dutch Earth Week ‘Lekker voor Thuis’, de Limburgse doggybag, roept ze 14 oktober uit tot ‘Repair Day’ en moedigt ze iedereen aan een eigen kledingruil te organiseren.

Alle programmaonderdelen en activiteiten krijgen een plekje op de site www.dutchearthweek.nl.

Limburg

De Dutch Earth Week is een initiatief van Daan Prevoo, Limburgs gedeputeerde van Energie, Duurzaamheid en Wonen.

De provincie heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en de Dutch Earth Week is een van de manieren waarop de provincie organ-isaties, gemeentes, bedrijven en vooral ook inwoners uitnodigt om aan te haken of om zelf aan de slag te gaan.

Doe mee

DEW moedigt iedereen – van schoolklassen en buurtverenigingen tot gemeentes en bedrijven – aan om ook zelf iets te organiseren tijdens de Dutch Earth Week.

Ook daagt de provincie Lim-burg inwoners, bedrijven, bestuurders uit tot Duurzame Daden. Wie niet weet wat te doen, vindt inspiratie op de site www.dutchearthweek.nl.

Iedereen kan een No Waste Hero zijn !

Reacties niet mogelijk.