web analytics

Eetcafé Live 4: Het boerenbedrijf van de toekomst

heteetcafe.eu

90

Op 27 juni zullen boeren en burgers met elkaar in gesprek gaan over voedsel, landbouw en het boerenbedrijf van de toekomst in Het Eetcafé Live in Roermond. Welke motieven hebben boeren wanneer zij kiezen voor bepaalde productie methoden? Is er een ideale oplossing voor de landbouw of kunnen producenten met verschillende benaderingen juist veel van elkaar leren? En weten burgers eigenlijk nog wel wat ze kopen?

Debatavond
Het Eetcafé Live in Roermond is het vierde Eetcafé Live dat het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de Youth Food Movement (YFM) organiseren. Voor deze editie wordt samengewerkt met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Boeren en burgers zullen in kleine groepjes met elkaar in gesprek gaan om te praten over het boerenbedrijf van de toekomst. Daarnaast zullen agrarisch ondernemer Marcel Kuipers (Nieuw Gemengd Bedrijf) en kleinschalige kringloopboer Henk Venner (Landgoed Heijerhof) met elkaar en het publiek in debat gaan. Met zijn groot, integraal vleesbedrijf waar productie, slacht en mestverwerking op één plek gebeuren is Kuipers een makkelijke prooi voor dierenwelzijns- en milieuorganisaties. Venner daarentegen heeft de milieu- en dierliefhebbers aan zijn zijde, maar wordt door wetenschappers afgedaan als inefficiënt.

Film
Voorafgaand aan het gesprek zal de film Encarnación worden vertoond. Deze documentaire volgt de Nederlandse Berend die in Spanje met volle teugen geniet van het boerenleven. Hij runt zijn boerderij op de traditionele manier en slacht zijn dieren nog zelf. Filmmaakster Tanja Nabben zal zelf ook aanwezig zijn om mee te discussiëren.

Bezoekersinformatie
Datum: 27 juni 2013
Locatie: Landbouwhuis Roermond
Adres: Ondernemersplein, Steegstraat 5, Roermond
Tijd: 18.45 tot 22.00 uur
Het Eetcafé Live is voor iedereen gratis toegankelijk

Aanmelden
Meld u aan door een e-mail te sturen naar eetcafelive@gmail.com


Grotere kaart weergeven

Reacties niet mogelijk.