web analytics

Hoensbroek krijgt een nieuw kasteel!

Sloop/hergebruik luifel Gebrookerplein

Hoensbroek krijgt een nieuw kasteel! Een bijenkasteel, gemaakt van het materiaal van de luifel van het Gebrookerplein.

Afbeelding: Meier en Moor Architecture and Design

Duurzaam hergebruik

Voor de bouw van het kasteel wordt een groot deel van het materiaal van de luifel van het Gebrookerplein gebruikt. Na overleg met ondernemers en omwonenden werd duidelijk dat de luifel niet meer goed binnen de huidige omgeving paste. Ook daarom wordt de luifel vanaf woensdag 23 januari afgebroken. Vrijwel al het materiaal (zwart staal, blauwe strips, houten vlonder) van de luifel gebruiken we voor het nieuwe bijenkasteel.

Bijenkasteel in de ‘Tussentijd’

Het bijenkasteel past in het plan om aan de rand van het Hoensbroek-Centrum samen met bewoners een park aan te leggen. Het wordt een groene ontmoetingsplek voor Hoensbroek.

Begin maart start de gemeente Heerlen met de werkzaamheden voor de komst van dit ‘kasteel’. Eind maart staat naar verwachting het kasteel er en dan kunnen de nieuwe ‘bewoners’ (de bijen) er hun intrek nemen. Iedereen is welkom om het bijenkasteel, met bijenkasten en imkers te komen bezoeken en meer te leren over bijen, scholen zullen er informatieve lessen kunnen volgen. Om het bijenkasteel heen komen er plekken waar kruiden en groenten gekweekt worden. Vanaf half april kunt u een kijkje komen nemen.


Grotere kaart weergeven

Heerlen werkt aan een beter en fraaier Hoensbroek. Het afbreken van de luifel is een deelproject van de totale herinrichting van Hoensbroek-Centrum. Het hergebruik en de invulling van de ‘Tussentijd’ is een deelproject van het toekomstige Aldenhofpark.

Zie ook Mogelijk Bijencollectief in Hoensbroek.

Reacties niet mogelijk.