web analytics

Volksgeneeskunde met kruiden


Alhoewel een aantal websites aan zelfcensuur doen en zichzelf “uit de lucht” hebben gehaald, zijn wij van Transition Town Parksjtad zeer verheugd dat dat geen algemene trend is.
Het was even schrikken dat Earth-Matters, ‘t Kruidenvrouwtje en nog een paar websites zichzelf uit de lucht hebben gehaald. Gelukkig zijn er nog een heleboel die dat (nog)niet gedaan hebben, zie o.a. Kruiden Startpagina.

Op 14 december werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan. Je mag nog wel over de werking van supplementen schrijven, maar daarbij geen producten aanbieden of op enige manier (direct of indirect) verwijzen naar producten.

Voor menig mens gaat dit direct tegen haar/zijn gevoel in en voor ons geldt dat ook. Door te weinig organisatie kracht, zijn er vorig jaar geen excursies geneeskrachtige kruiden en wilde groenten geweest. Dit jaar willen wij dit zeker weer gaan oppikken. Heeft u hier belangstelling voor, dan kunt u dat aangeven via het contact formulier.

Nachrift: Earth-Matters heeft alleen een gedeelte van hun website verwijderd.

Reacties niet mogelijk.