web analytics

Over Duurzame Buren

Van Markus Schmid projectcoördinator Duurzame Buren & initiatiefnemer Duurzaam Dorp Diemen kregen we het volgende mailtje die we graag op onze website zetten.

Hallo mensen van de Transition Towns,

Ik heet jullie graag welkom op duurzameburen.nl, de snel groeiende community rond duurzaam bouwen en wonen, energiebesparing en -opwekking thuis.
Al bijna 500 duurzame pioniers uit heel NL hebben inmiddels een account op duurzameburen.nl.
Op het forum vindt een levendige uitwisseling plaats en hoor je van de doeners uit je eigen buurt wat werkt en wat niet.

In contact met je buren
Wij geloven dat mensen eerder geneigd zijn informatie aan te nemen van vrienden en kennissen dan van voorlichtende bedrijven en instanties.
Online is mooi, maar live ontmoetingen nog beter.
Daarom laten we ook zien waar de duurzame buren wonen! Zo komen elke dag weer groene stippen bij op onze kaart van Nederland, allemaal duurzame particulieren die willen bouwen aan een duurzame toekomst en ook graag persoonlijk een handje willen helpen.

Transition Towns
We hebben de mogelijkheid geschapen om zoekresultaten op duurzameburen.nl te filteren op aangesloten organisaties. Als je bijvoorbeeld alleen duurzame buren wilt zien die ook in een Transition Town-initiatief zitten, dan kun je dat (boven de zoekresultaten) aanvinken. Click nogmaals op ‘zoek’ en voilá. Probeer het uit!
Een leuke trigger om meer mensen met onze beweging in aanraking te brengen.

Marktplaats voor ervaringen
Onze site lijkt qua opbouw op Marktplaats.nl: Snel en overzichtelijk vind je topics over de (energie-) onderwerpen die jou interesseren. Onze meest populaire rubriek is de rubriek over zonnepanelen. Maar het spectrum reikt van simpele huis, tuin en keuken energiebesparings-tips tot inside advies over exotische bouwtechnieken.

Uitdagende benchmark
Een leuke feature van de site is de pagina ‘vergelijk je huis‘. Als je hier je gas- en stroomverbruik invoert, laat de module zien hoe je scoort ten opzichte van de duurzame buren!
Je krijgt vervolgens ook te zien welke huizen op het jouwe lijken en als je nieuwsgierig bent waarom die duurzame buur (met hetzelfde type huis) zo goed scoort, kun je makkelijk met hem/haar in contact komen.

ODE
Initiatiefnemer van duurzameburen.nl is de Organisatie voor Duurzame Energie, een (niet-commerciële) vereniging van burgers vóór duurzame energie. Samen zetten we de energietransitie door!
Click (weer) eens langs en bouw mee aan onze duurzame community.
Ah – en stuur dit mailtje door naar al je duurzame vrienden!

Met vriendelijke groet,

Markus Schmid
projectcoördinator Duurzame Buren & initiatiefnemer Duurzaam Dorp Diemen

 

 

 

 

www.duurzameburen.nl
twitter: DuurzameBuren
Geef je op voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie