web analytics

Permacultuur jaaropleiding Maastricht

20 september 2014 10:00 – 07 juni 2015 17:00

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME)

CNME Maastricht

CNME Maastricht

De twaalfdaagse jaaropleiding Permaculture Design Course (PDC) is de meest uitgebreide kennismaking met Permacultuur. In deze cursus maak je kennis met de grondgedachtes, principes, toepassingen en de technieken binnen de Permacultuur. Daarnaast ontwikkel je een zienswijze, die je in staat stelt je leven en ideeën op een praktische, duurzame manier vorm te geven. Permacultuur als ontwerpmethode én als lifestyle.

Martijn biedt een gestructureerde lesopbouw, duidelijke uitleg en een grote diversiteit aan prikkelende werkvormen. Deze verfrissende afwisseling tussen theorie en praktijk, excursies, opdrachten en interactie maakt de cursus levendig en betekenisvol. Ook ontmoet je verschillende gastdocenten die vanuit hun eigen kennis en specialisatie de leerstof overbrengen. De sfeer waarin je leert is open, gezellig en motiverend. Door middel van interactieve werkvormen wordt de reeds aanwezige kennis en ervaring van de groepsleden met elkaar gedeeld.

Wat deze opleiding bijzondere maakt is dat je met een nieuwe blik gaat kijken naar jouw eigen omgeving en de rol die jij daarin speelt. Door natuurlijke processen te begrijpen en te versterken verrijk je jouw eigen omgeving. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen en de natuur om je heen.

Tijdens de opleiding werk je aan een eigen ontwerp of project of aan een ontwerp voor een gegeven locatie.
permatuin
Programma-onderdelen

– Ethiek/ grondgedachten van Permacultuur              – Permacultuur ontwerpprincipes

– Denken in levende systemen                                  – Permacultuur moestuin

– Microklimaten zien en gebruiken                             – Dragon Dreaming procesbegeleiding

– Ecologisch bouwen                                                – Het voedselbos als ontwerpmodel

– Bodemverbetering                                                 – Het ontwerpproces van A tot Z

– Sociale Permacultuur                                              – Economie in transitie

– Water: opvang en zuivering                                    – Duurzame energie

De cursus wordt verzorgd op het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) in Maastricht (www.cnme.nl) Een prachtige cursusruimte op een inspirerende locatie! Daarnaast maken we verschillende excursies.

Cursusdata: 20 sept, 21 sept, 11 okt, 8 nov, 14 dec, 4 jan, 7 feb, 14 mrt, 11 apr, 16 mei, 6 en 7 juni Tijdens het beginweekend en het eindweekend is er een avondprogramma.

Kosten: Deelname aan de jaaropleiding bedraagt €840,- Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en een flinke dosis kennis, inspiratie en plezier.

Registreer Prijs: 840 EUR

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME)

Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht, Nederland
Geef routebeschrijving

Reacties niet mogelijk.