web analytics

Permacultuur ontwerp cursus

Bericht van permacultuur docent Leo Bakx

Ik ben zo vrij jullie attent te maken op de Permaculture Design Course (PDC) die ik voor het tweede jaar mag organiseren bij De Twaalf Ambachten, centrum voor ecologische technologie in Boxtel (Noord Brabant). De cursus duur 14 dagen achtereenvolgend, van 12 tot en met 26 juli 2011. Voor meer details verwijs ik je graag naar http://aardwerk.org/cursus/programma/ .

Wellicht dat deze basiscursus permacultuur je verdieping kan geven bij het uitstekende Transition Town werk dat jullie (wij!) doen. De cursus schept hopelijk ook helderheid in wat permacultuur precies is en wat je er mee kan doen.

Het PDC certificaat maakt je mede-eigenaar en mede-verantwoordelijke van het auteursrecht op het begrip “permaculture” en de daarbij behorende grafische representaties. Je kan dan permacultuur beroepsmatig toepassen in bijvoorbeeld bedrijfsnaam, diensten en producten – voor zover je dat belangrijk vind natuurlijk. Dit kan je helpen in relaties met overheden, organisaties en bedrijven. Met het certificaat kan je meteen aan de slag als assistent-docent of -ontwerper, waarbij je gedurende twee jaar werkt onder begeleiding van een ervaren collega. Documenteer je activiteiten en dien ze in bij de PermacultuurAcademie ter beoordeling. Succesvolle kandidaten ontvangen een diploma permacultuur waarmee ze zelfstandig kunnen opereren als docent en ontwerper. Verdere verdieping op wetenschappelijk niveau (bachelor, master) is in ontwikkeling.

BTW mensen met een bestaand permacultuur certificaat, bijvoorbeeld van de Permacultuurschool Nederland, kunnen zich gratis registreren bij het Nederlandstalige PermacultuurNetwerk. Mensen met een bestaand permacultuur diploma nodigen wij ook van harte uit zich te melden bij de PermacultuurAcademie via email info@permacultuuracademie.org

Hartelijk dank voor jullie aandacht,

Leo Bakx
permaeducatie & permadesign
mede-initiatiefnemer PermacultuurNetwerk & PermacultuurAcademie

Kantoor: Prinsenbosch 36B, 5126 ND GILZE NL
W: leobakx.com
W: aardwerk.org
KvK: 17247016

Geef een reactie