web analytics

The Living Village Festival

logoLivingVF kopie

The Living Village Festival
16-17-18 September 2016

Ben jij creatief, beloop je de ongebaande paden, wil je vernieuwing? Hou je van de aarde, het leven en de mens? Dan ben jij een inwoner van The Living Village Festival! We nodigen je uit om samen met ons de nieuwe toekomst vorm te geven en de kunst van het leven te leven.

Zo begint de intro van The Living Village Festival, een bijzonder en experimenteel evenement welke dit jaar voor het eerst plaatsvindt op 16-17-18 September te Wierden. Het festival is een veelbelovend nieuw initiatief, geboren uit een droom om een Levend Dorp te bouwen. Een droom van een Nieuwe Wereld, waarin we inspireren tot anders leven en waarbij we zorg dragen voor de aarde, voor elkaar, en een nieuwe vorm van bewustzijn centraal staat.

foto-artikel

Verscholen in een bosje in Dalfsen woont een bonte verzameling van pioniers en creatievelingen in kleine zelfvoorzienende huisjes tussen de bomen en rivier De Vecht. Off Grid, zelfvoorzienend, samenleven en samen bouwen in harmonie met de natuur, dat zijn enkele van de kernwaarden waaromheen deze community haar leven vormgeeft. Stichting het Levende Dorp heeft hier haar thuisbasis. De Initiatiefnemers van de stichting, Bob & Cathelijn Radstake, zijn vorig jaar uitgenodigd om op Het Lageveld de komende 3 jaar een festival te organiseren. De bedoeling is om er iets moois te creëren en het duurzamer achter te laten dan dat zij haar gevonden heeft.

Zo zullen er tijdens het festival composttoiletten gebouwd worden op de campings, draait een gedeelte van het festival op zonne-energie en is het ecodorpen netwerk NL aanwezig met heel veel workshops en lezingen omtrent zelfvoorzienend leven en wonen. De Spaans/Nederlandse groep Mas Con Menos gaat in workshopvorm bouwwerken neerzetten, er zal gestart worden met het Bouwen van een Levend Huis, en er zijn allerlei kunstwerken die allemaal permanent op Het Lageveld blijven staan. Het festival is een co-creatie project van ontzettend veel Nederlandse en internationale alternatieve clubs. logo4Tijdens dit driedaagse festival heeft het Ecodorpen Netwerk haar eigen ‘wijkje’ in het levende dorp. Hier kun je kennismaken met het fenomeen ecodorp en met diverse initiatieven. Een waarachtig nieuw Pioniers evenement, dat haar gelijke in Nederland nog niet kent.

Op het festival zullen overal aparte dorpswijken zijn, met een overvloed aan workshops, lezingen, voorstellingen, muziek, kunst, theater, ambacht en experimentele projecten, allemaal gericht op duurzaamheid, transitie, co-creatie en een nieuwe vorm van samenleven! Ook de muzikale vormgeving is uitbundig: er zijn 4 podia met heel veel verschillende soorten muziek. Een drijvend hoofdpodium met bands, een akoestisch podium op het marktplein, een Reggae podium en een Underground Elektronisch podium met dance muziek.

Je vindt er een Moeder Aarde Eiland met spirituele workshops, sjamanistische ceremonies, zweethutten, individuele consulten, mobiele sauna’s en massages. Er is een Future Lab waar techneuten experimentele projecten uitvoeren en workshops geven omtrent o.a. vrije energie apparaten. ADM heeft een eigen podium met ludieke programmering. Er is een grote Theatertent met workshops en voorstellingen, circusartiesten en performers, een uitgebreid kinderprogramma, een markt met bijzondere ambachten en zelfgemaakte spulletjes, en heel veel kunstenaars.

Zo zullen er bijvoorbeeld tijdens het festival 20 kettingzaagkunstenaars ‘on the spot’ bezig zijn met het maken van sculpturen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is ook al het eten en drinken op het festival biologisch en lokaal, en zullen er mooie alternatieve keukens aanwezig zijn waar je de lekkerste maaltijden kan nuttigen, voor een betaalbare prijs! The Living Village Festival is een opstap naar de realisatie van het eerste Levende Dorp ter wereld. Het richt zich niet tot één specifieke doelgroep maar verwelkomt een ieder om mee te doen, niet alleen als toeschouwer, maar ook als co-creator.

levend-klimobject kopie

Zo biedt het festival naast programmering ook nog de mogelijkheid om ter plekke mee te bouwen aan objecten, en zijn er Free Spaces waar iedereen zijn of haar gang mag gaan en wordt uitgenodigd om zijn passies te delen met andere medebewoners. De unieke samenkomst van al deze collectieven en alle bezoekers zal uitmonden in de realisatie van een echt Levend Experimenteel Dorp, waarin wij samen een nieuwe werkelijkheid creëren en de kunst van het Leven vieren!

Informatie:
The Living Village Festival
16-17-18 September
Wierden-Almelo-The Netherlands

Een bewonerspas voor het hele festival inclusief camping en alle workshops kost: €72,50
Een dagkaart kost: €17,50
Kinderen t/m 12 jaar vrije toegang
De camping opent op donderdag 15 september om 18:00
en sluit op maandag 19 september om 12:00
Het festival heeft dit jaar plaats voor maximaal 5000 dorpsbewoners,
dus wees er op tijd bij!
Kaartjes zijn te koop via: www.hetlevendedorp.nl
Websites:
https://www.facebook.com/events/251419598531036/?fref=ts (Facebook event)
www.hetlevendedorp.nl
www.thelivingvillage.org

See You in September!

Reacties niet mogelijk.