web analytics

UITNODIGING INSPIRATIEDAGEN VOEDSEL EN NATUUR 1 en 8 Oktober 2011

De smaak te pakken”

Zaterdag 1 en 8 oktober organiseert de werkgroep DistrictsKaderVorming van het IVN inspiratiedagen in respectievelijk Reuver en Voerendaal met als thema “voedsel en natuur”. Zij nodigt eenieder uit deel te nemen.

Voedsel is zo alledaags geworden dat we er nauwelijks bij stilstaan dat we hiervoor sterk afhankelijk zijn van de natuur. Anderzijds beïnvloeden we die natuur in sterke mate door onze voedselproductie.

Tijdens de inspiratiedagen zullen de deelnemers merken dat natuurliefde door de maag kan gaan en dat ons landschap door de smaak van de consument bepaald wordt.

De dag zal worden ingeleid door Erik Kapteijn van Gebiedsontwikkeling Maastricht / Valkenburg (GOMV). Aansluitend gaan de deelnemers naar buiten om met verschillende brillen op naar natuur en voedsel kijken. Ze zullen verwelkomd worden door agrariërs die elk op een ander manier hun land bewerken en beheren. Enerzijds zal dat een meer intensieve, anderzijds een meer extensieve wijze zijn. In het programma zijn verder een workshop “voedsel en cultuur” en een workshop “eten uit de natuur” opgenomen. Tussendoor zal een passende lunch worden geserveerd.

Programma:

9.30 uur Inloop

9.45 uur Opening

10.00 uur Lezing Erik Kapteijn

11.00 uur Eerste deel buitenactiviteiten

12.30 uur Korte uitwisseling ervaringen

13.00 uur Lunch

13.45 uur Klaarmaken voor tweede deel

14.00 uur Tweede deel buitenactiviteiten

15.30 uur Afrondende bespreking

16.00 uur Einde

  • 1 OKTOBER, Landgoed Roozendael te Reuver
  • 8 OKTOBER, De Borenburg te Voerendaal

Deelname is voor IVN-leden gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage in de kosten van € 15,- gevraagd. Opgave dient plaats te vinden vóór 22 september. Dit kan door het OPGAVEFORMULIER te downloaden en uw gegevens door te sturen naar:

IVN Consulentschap Limburg

Godsweerderstraat 2

6041 GH Roermond

of

consulentschap.limburg@ivn.nl

Geef een reactie