web analytics

Inschrijving Transition Treffen 2011 geopend!

In het weekend van 30 september t/m 2 oktober vind dit jaar voor de 2e keer het landelijk Transition Treffen plaats. Ditmaal zal het Treffen een heel weekend duren zodat er meer tijd is om te leren en er meer ruimte is voor ontmoeting. Op 15 januari dit jaar vond het Treffen voor het eerst plaats. Vanwege het enorme enthousiasme van iedereen die daarbij aanwezig was, de wil om van elkaar te leren en de vraag om versterking van het landelijke netwerk van lokale initiatieven vind er nu een 2e editie plaats.

Locatie: voormalig synagoge in Deventer

Het Nazomers Treffen vind deze keer plaats in de oude synagoge in Deventer, een prachtige locatie in het hartje van het centrum en dus ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Het adres is: Golstraat 23, 7411 BN in Deventer

In de synagoge mogen we gebruik maken van de grote zaal en een aantal ruimtes in het bijgebouw. Ook is er een ommuurde achterplaats waar ruimte is om ook buiten activiteiten plaats te laten vinden, mits het weer het toelaat.

3 dagen met elk een eigen karakter

Om de transitie naar een veerkrachtige wereld plaats te laten vinden is er verandering nodig op vrijwel alle vlakken van de samenleving. Hoewel het echte werk lokaal plaats vindt, zijn veel TT’-ers niet alleen lokaal actief in hun eigen leefomgeving, maar ook in hun regio, landelijk of internationaal. Als TT’-ers begeven we ons in formele en informele netwerken en richten we ons op een verscheidenheid aan onderwerpen. Om verschillende netwerken te bereiken en een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod te laten komen hebben we er voor gekozen om elk van de drie dagen een eigen karakter te geven.

  1. Vrijdag 30.9: Symposium ‘Transitie Met Toekomst’
  2. Zaterdag 1.11: Zelfvoorziening anno 2011
  3. Zondag 2.11: Lokale TT in beweging

De inschrijving voor het Transition Treffen 2011 is geopend voor iedereen die Transition Towns een warm hart toedraagt of juist dit weekend wil gebruiken om ons beter te leren kennen.
Van harte welkom allemaal!

Korte toelichting:

  1. Deze inschrijving geeft voorrang op mensen zonder inschrijving. Bovenal helpt u ons ermee een beter beeld te krijgen van de opkomst en kunnen wij eventueel ons programma hierop afstemmen
  2. Vooraf aan het TT-weekend ontvangt u minstens een bevestiging van uw inschrijving op het door u aangegeven mail-adres. Wij vragen daarom extra aandacht bij het invullen van dit mailadres.
  3. Mocht u 1 week voor 30 september nog niets ontvangen hebben, mailt u ons dit dan svp op transitiontownsnl@gmail.com
  4. Aanmeldingen per mail worden verzocht zich alsnog via onderstaand formulier in te schrijven

Naar inschrijfformulier Transition Treffen 2011

Berichten over 1e TT Treffen Utrecht

Transition Towns vormen lokale gemeenschappen van mensen die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken, meer duurzaam en meer sociaal.

Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste redenen om
tot actie over te gaan, waarbij kleinschaligheid en evenwicht tussen
hoofd, hart en handen worden nagestreefd.

Rob Hopkins:’Transition to a world without oil’ – TED video

Geef een reactie