web analytics

Nacht van de Nacht 2012

Alweer voor de achtste keer vindt de Nacht van de Nacht plaats. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht gehouden op 27 oktober. De organisatie is in handen van De Natuur en Milieufederaties in samenwerking met Natuur & Milieu.

Nacht van de Nacht 2012

Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement en trok in 2011 meer dan 25.000 mensen naar ruim 300 publieksactiviteiten.

De Nacht van de Nacht wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog; Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de Nacht van de Nacht willen we mensen laten genieten van de donkere nacht.


In de regio Parkstad en omstreken zijn er leuke activiteiten, die ook geschikt zijn voor kinderen.

Vuurlichtjes en vreugdevuren
Vuurlichtjes en vreugdevuren in korven door heel Vaals vanaf zonsondergang (18.20 uur).

Kosten: gratis

Sterren kijken

Sterrenwacht Limburg is de nieuwe naam voor Explorion in Heerlen. De sterrenwacht is geopend tijdens de Nacht van de Nacht. Als het helder is staan we met sterrenkijkers buiten en kun je een blik werpen door de prachtige grote telescoop in de koepel. Als het bewolkt is hebben we een alternatief programma met onder andere een lezing over de wintersterrenhemel.

Kosten: €2

Vleermuiswandeling en sterrenkijken

Wandeling door het Platsbeekdal om de laatste roepen van de vleermuis te horen en dan naar Grijzegrubben om op de donkerste plek van Nuth te genieten van de duisternis. Misschien ontmoeten we nog de uil of een das. Daarna naar het plateau om de tegenstelling tussen donker en stedelijk restlicht te ervaren. Misschien nog een blik op de sterren. Vervolgens door een donkere holle weg terug naar Nierhoven.

Kosten: gratis

Avondwandeling in het ‘Hemelrijk’ te Ransdaal.

Kosten: gratis

Bezoek hier de website voor aanvullende informatie.

Reacties niet mogelijk.