web analytics

U​gly but tasty!

dsc02466

Groente die er “lelijk” uitziet belandt niet in onze supermarkten maar wordt vernietigd, als veevoer verwerkt of niet eens geoogst. Het is een vreemd gegeven dat er in Nederland jaarlijks miljoenen tonnen perfect eten wordt afgekeurd met als enige reden het uiterlijk terwijl er met de smaak en kwaliteit niks mis is. Studio Baan geeft deze lelijke groente een tweede kans met het initiatief Uglyfood.

Groentetelers en klanten zoals zorginstellingen, ziekenhuizen, supermarktketens en catering bedrijven kunnen aan dit initiatief deelnemen.

De laatste maanden krijgt deze lelijke groente meer aandacht. Een ander voorbeeld is de Duitse website CulinARy MiSfiTS die de consumptie van lelijke groente promoot met catering en workshops. Verder is de Universiteit van Wageningen in juni 2013 aanwezig op twee festivals waar ze “No Waste Curry” bereiden voor de duizenden festivalgangers. Deze curry’s zijn bereid met honderden kilo’s groenten die niet mooi genoeg waren voor in het winkelschap, gratis geleverd door telers en groothandels.

Reacties niet mogelijk.